Omgeving

In de omgeving van Domaine l’Ecureuil

In de Ardennen liggen veel kleine stadjes en dorpen met hun karakteristieke grijze huizen. Als u in de menubalk bij omgeving doorklikt krijgt u meer informatie over Durbuy en Barvaux. Tussen Durbuy en Barvaux ligt het attractiepark Adventure Valley, dat vele sportieve attracties biedt een goede website over wat er te doen en te zien is in de omgeving en waar gegeten kan worden ziet u als u hier klikt.


Ontdek de omgeving van Domaine l'Ecureuil


Durbuy: de kleinste bloemenstad ter wereld

Ingesloten in een van de talrijke kronkelingen van de Ourthe ligt Durbuy, het kleinste bloemenstadje ter wereld, dat reeds in 1331 tot stad verheven werd door Jan van Bohemen. Hoewel de stad in de 17e eeuw haar poorten en omwallingen verloor, en het kasteel zijn torens en middenwallen, heeft het uitzicht van de streek daar tot nog toe weinig veranderingen ondergaan. Het middeleeuwse karakter en de romantische sfeer zijn door de jaren heen behouden gebleven.


Ontdek Durbuy

Sportief in Barvaux

Barvaux, het centrum waar nogal wat wandelroutes beginnen of eindigen en waar de tocht met de kano ophoudt. Dit is ook de plaats waar inkopen gedaan kunnen worden. Daarnaast kent Barvaux een kern waarin cafés een plek vormen waar men rustig kan bijkomen van enerverende tochten.


Ontdek Barvaux

Op weg naar Barvaux
Wandelend langs de Ourthe zijn drie bevernesten te vinden. Tijdens een wandeling op weg naar Barvaux zijn wij er een bever tegen gekomen. Met geluk spot u de bevers ook tijdens uw wandeling in de natuur.